В промишлеността наличието на компютър до всеки оператор и машина спомага за ускоряване на процесите и повишаване на производителността с над 20%, сочат проведени проучвания. Освен това, по този начин всеки оператор получава и достъп до ERP системата на компанията. Съществува възможност, паралелно с работата си на съответната машина, да проследява свои други професионални задачи, да управлява чертежите и  да подготвя останалите си работни дейности.

Industrial computer

В отговор на потребностите на индустриалните компании, развойният екип на Неон.БГ разработи индустриална компютърна кутия, предназначена за сглобяване на АТХ, MINI и MICRO ATX дънни платки. Освен че в нея могат да се сглобяват всички видове платки, корпусът ѝ разполага с подходящо място за монитор с размери между 17 и 24“, както и с удобна позиция за аксесоарите, мишката и клавиатурата.

Компютрите в складовете и производствените бази се намират в среда на по-интензивен прах и опасност от сблъсък с машини, детайли и пратки. Индустриалните компютри често са доста скъпо решение, изискват определен хардуер, а вграждането на по-мощни и модерни хардуерни решения е затруднено. Именно това предопределя необходимостта от използването на индустриални компютри или кутии, които са прахо- и водозащитени, могат да се почистват лесно и обединяват компактно компютъра, монитора и аксесоарите на едно работно място.

Industrial computer box

В корпуса на индустриалната компютърна кутия на Неон.БГ може да бъде сглобен всякакъв персонален компютър. Кутията e предназначена за монтаж на стена. Възможно е да бъде поставена върху бюро или да бъде свободно стояща на собствена стойка. Тя превръща системата в индустриален компютър благодарение на дизайна, който пропуска само филтриран въздух и предпазва компютърните части, монитора и допълнителните устройства и лицензни ключове от вибрации и механични удари.

Компютърната кутия осигурява охлаждане чрез филтриране на  въздуха. Филтърът може да бъде почистен или подменен по време на работа, без да се налага прекъсване на работния процес. Цялостната комуникация между захранването, компютъра, монитора и аксесоарите е вградена, което гарантира безопасността на оператора.

Industrial computer compact box

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.