Една от услугите, които Неон.БГ предлага на българския пазар, е огъване на листов материал от черна и неръждаема стомана, алуминий, месинг, поликарбонат, PET и PETG. За целта разполагаме със съвременен високотехнологичен цифрово-управляем абкант Amada HG1003.

Пресата е от най-висок клас машини, със сервохидравлично задвижване и много точен, хомогенен резултат на огъване по цялата дължина на пресовата греда. Машината измерва автоматично ъгъла по време на процеса, както и автоматично разпознава дебелината на материала, така че при отклонение от предварително определена референтна стойност, дълбочината на потъване се регулира.

Техническите възможности на абкант пресата включват дължина на огъване до 3100 mm и сила на огъване до 1000 kN (100 t).

Абкант-преса Amada

Неон.БГ разполага с инструмент за преплескване на борд, а също и с инструменти за ъгъл 30-90° за максимална дебелина на листа от черна и неръждаема стомана 5 mm, както и за алуминий.

Цифровото управление на абкант пресата AMNC 3i създава не само удобство при опериране с нея, но и позволява технологично да се постигне прецизна изработка на сложни и разнообразни модели чрез многократно огъване на листовия материал по предварително зададена програма. Това елиминира нуждата от заваряване на отделните елементи на определен детайл.

С помощта на CAD/CAM софтуер се изчисляват автоматично изборът на инструмент, планът на настройка и редът на огъването. Интелигентната софтуерна среда дава възможност за проследяване на целия работен процес. AMNC 3i управлението приема външно създадени програми, например от SolidWorks, което благоприятства постигането на висока ефективност при работа с цифрово програмируемия абкант. 

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.