Абкант AMADA HG 1003

Фирма НЕОН.БГ предлага услугата огъване на листов материал от черна и неръждаема стомана, алуминий, месинг, поликарбонат, PET и PETG посредством най-съвременен, цифрово управляем абкант Amada HG1003.

 

Технически характеристики и възможности

Пресата е със серво-хидравлично задвижване и много точен, хомогенен резултат на огъване по цялата дължина на пресовата греда. Машината измерва автоматично ъгъла директно по време на процеса, както и автоматично разпознава дебелината на материала, така че ако има отклонение от предварително определена референтна стойност дълбочината на потъване, се регулира. Абкантпресата е със следните технически възможности: дължина на огъване до 3100 мм и сила на огъване до 1000 kN (100 t).

Разполагаме с инструменти за ъгъл 30° - 90°, за максимална дебелина на листа от черна и неръждаема стомана с дебелина 5 мм или алуминий. Притежаваме инструмент за преплескване на борд.

 

Софтуер

Цифровото управление на абкант пресата AMNC 3i не само създава удобство при оперирането с нея, но и позволява технологично да се постигне прецизна изработка на сложни и разнообразни модели чрез многократно огъване на листовия материал по предварително зададена програма. Това води и до отпадане на необходимостта от заваряване на отделните елементи на даден детайл.

CAD/CAM Software изчислява автоматично избора на инструмент, плана на настройка и реда на огъването. Интелигентната софтуерна среда дава възможност за напълно проследяване на работния процес от началото до края. AMNC 3i управлението приема външно създадени програми, например от SolidWorks, което води до постигане на висока ефективност при работа с цифрово програмируемия абкант.

 

Инструменти

Наличните инструменти за огъване с абкант, можете да видите, като натиснете ТУК.

 

За запитвания и връзка с нас:

Къде сме? - гр.София, бул. „Ботевградско шосе“ № 348
Нашият имейл - info@neon.bg
Телефони за връзка - 0888 10 40 70,  0878 25 00 18
Работно време - понеделник - петък от 08:00 до 17:00 ч.