Вече 19 години дейността на производствената и инженерингова фирма Неон.БГ преминава под знака на разнообразни проекти, разширяване на дейността и нови предизвикателства. Палитрата от производствени възможности на компанията в изработването на изделия за индустрията, строителството и рекламата е изключително широка.

Рутерно CNC рязане на текстил

Текстилът, или познат още като трикотаж, обединява продуктите, произведени чрез плетене, тъкане или пресоване на различни естествени, изкуствени или синтетични влакна. Докато в миналото текстилът се е произвеждал само от естествени животински и растителни влакна, то след индустриализацията в производството навлизат изкуствени и синтетични влакна като добавка или като основно съдържание.

При производството на текстилни тъкани се прилагат различни видове обработки, чрез които се променят техните физико-химични свойства. Обработките са строго специфични при различните видове текстил и той може да се произвежда от много и разнообразни материали.

Рутерно CNC рязане на МДФ

МДФ плоскостите са фини дървесни влакна с изключително гладка повърхност, пресовани на висока температура. Материалът е много здрав и влагоустойчив, не се рони. Хигиеничен и безопасен е благодарение на устойчивостта си към различни гъбички и микроорганизми. МДФ намира широко приложение основно в сферата на рекламата. От него се изработват рекламни табели, интериорни декорации, фигури, декоративни пана и сувенири. Подходящ е и за изработката на много малки детайли, които могат да послужат за декорация на продукти. Като водещо име в областта на рекламата, Неон.БГ реализира богато разнообразие от изделия с помощта на високотехнологичното си оборудване за рязане и гравиране на МДФ.

Не пропускайте да се запознаете и с останалите услуги за рязане и гравиране на материали на Неон.БГ ТУК!

Рутерно CNC рязане на шперплат

Шперплатът е сред най-широко разпространените видове слоеста дървесина. Той се получава от развиван фурнир или блинд, 3 или повече на брой листове (слоеве), завъртени на 90° и залепени един за друг с фенолови или меланинови лепила, което придава допълнителна якост на платната. Негови предимства са възможността да се употребява многократно, високата му устойчивост на напукване, свиване, огъване и натоварване. Материалът се използва за производството на мебели и опаковки от дървесина, а също и в строителството.

router cutting 2.1

Рутерно CNC рязане на ПДЧ

ПДЧ плоскостите са добре пресовани, слепени със специални термореактивни смоли дървени частици. Те се отличават с изключително гладка повърхност и висока устойчивост. Освен това са по-евтини, по-плътни и по-хомогенни в сравнение с естественото дърво и шперплата.

Основното им приложение е в изработването на корпусни мебели, но не са подходящи за фина обработка. Поради недобрата си влагоустойчивост, употребата на ламинирани ПДЧ плоскости не е подходяща за екстериор, както и в помещения с повишена влажност. При проникване на влага в материала той се раздува необратимо и губи здравината си, след което се разрушава, като по-податливи в това отношение са неламинираните ПДЧ плоскости. Мебелите от ламинирани ПДЧ плоскости могат да запазят добрия си вид и функционалност години наред, ако рядко се разглобяват и сглобяват и са защитени от влага.

Рутерно CNC рязане на ABS кополиестер

Един от материалите с интригуващо приложение е акрилонитрил бутадиен стирен (ABS). Той е обикновен термопластичен полимер и съчетава здравина с твърдост, блясък, издръжливост и електрически изолационни свойства. Материалът дава богати възможности за обработка – посредством струговане, пробиване, фрезоване, рязане, щанцоване и срязване.

Любопитен факт е, че ABS пластмасата е често разпространен материал в 3D принтерите. Използван като нишка за 3D печат чрез моделиране на разтопено отлагане, той е предпочитан избор поради високата си стабилност и различни възможности за последваща обработка – шлайфане, боядисване, залепване, пълнене – особено за производството на прототипи. Конкретни форми на ABS нишките са ABS-ESD и ABS-FR, които се използват по-специално за производството на електростатично чувствителни компоненти и огнеупорни сглобяеми части.

Неон.БГ разполага с широк набор от инструменти за рязане, които можете да разгледате ТУК. Ако към момента на поръчката Ви даден инструмент не е в наличност, то той ще бъде доставен в кратък срок!

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.