Материалите ПВЦ, поликарбонат, ЕВА пяна, пенокартон, велпапе, гетинакс, мед и месинг се отличават със свойства, благоприятстващи масовото им разпространение и многобройните им приложения – от в производството на предмети за ежедневието, опаковането, рекламната индустрия, създаването на интериорни решения и др., до широката им употреба в строителството.

Рутерно CNC рязане на ПВЦ (PVC)

ПВЦ (поливинилхлорид), популярен още с названието винил, представлява комбинация от хлор и етилен с изключително твърда гланцова повърхност и сърцевина.

Материалът се счита за универсален поради способността му да се смесва с добавки като смазочни материали, пени, пигменти, пластификатори и стабилизатори. Компонентите се слагат преди самата трансформация на крайния продукт. Важно е да отбележим, че добавките са нетоксични и позволяват производството на най-различни материали, които се ползват в ежедневието.

Предимствата на ПВЦ се крият в устойчивостта му при атмосферни условия, както и на корозия и химикали, ниските нива на топлоотдаване, удароустойчивостта и отличните му електроизолационни качества. Плоскостите намират широко приложение в рекламата, като най-често от тях се изработват рекламни и информационни табла, както и изложбени щандове. Споделете своите идеи с експертния ни екип, който ще ги реализира качествено, бързо и с внимание към всеки детайл.

Image removed.

Рутерно CNC рязане на поликарбонат

Поликарбонатът представлява термопластичен полимерен материал с изключителна устойчивост на ударни натоварвания и издръжливост на различни атмосферни условия, а при определена дебелина има способност да изолира и силния шум.

Най-често се произвежда и доставя под формата на плоскости. При изработката му се поставя специален UV защитен слой, който го предпазва от температури в диапазон от -40 °С до +120 °С. Поликарбонатът намира широко приложение в рекламата и строителството.

Рутерно CNC рязане на ЕВА пяна

ЕВА пяна, или известна още като полиетилен-винил ацетат (PEVA), е друг материал, който екипът на Неон.БГ има опит да изрязва. Съполимерът на етилен и винил ацетат (EVA) представлява пластмасов разпенващ се материал. Какви са обаче неговите характеристики и сфери на приложение? ЕВА пяната е често използвана при опаковането на електроника и хардуерно оборудване поради изключително добрата си удароустойчивост, влагоустойчивост, топлоизолация и антихимична корозия.

Рутерно CNC рязане на пенокартон

Пенокартонът представлява лек и гладък материал. Неговата структура се състои от два твърди картона от двете му страни, а сърцевината е от полистириол във вид на пяна.

Материалът има изключителна стабилност, висока устойчивост при високи температури – до 100 °C за по-дълго време и 160 °C за по-кратки периоди. Реже се лесно и допълнително може да се ламинира, но не бива да се излага на ниски температури и висока влажност. Пенокартонът е подходящ за решения, свързани с вътрешен интериор, а продуктите, които могат да се изработят от него, са витрини, висящи табели, фоторамки и др.

Неон.БГ разполага с широк набор от инструменти за рязане, които можете да разгледате ТУК. Ако към момента на поръчката Ви даден инструмент не е в наличност, то той ще бъде доставен в кратък срок!

Рутерно CNC рязане на велпапе

Велпапето е картон, съставен от плоски и дебели слоеве хартия, прикрепени към редуващите се нагънати слоеве. Популярният материал е предназначен за съхранение на продукти, с цел защита от повреди. Той е лек и еластичен, което го прави здрав при удари, температурни изменения и влага, а хартиената му повърхност позволява директното отпечатване на изображения.

Рутерно CNC рязане и гравиране на гетинакс

Гетинаксът представлява многослойна плоча, пресована под високо налягане и температура. Материалът, от който се изработва, е електроизолационна хартия, напоена със специални разтвори от типа на синтетични термореактивни смоли като фенол-формалдехидит и крезол-формалдехидит. Смолата способства за превръщането на гетинакса във водоустойчив и непромокаем материал. Предназначението му е като конструкционен материал в апарато- и машиностроенето, а също и във функцията на изолационен материал в електропромишлеността.

Image removed.

Рязане, гравиране и 3D моделиране на медни и месингови плоскости

Чрез операции като рязане, гравиране и 3D моделиране на медни и месингови плоскости специалистите на Неон.БГ имат възможност да изготвят изящни детайли, постаменти, табели, както и токопроводни жили и електропроводими материали.

Медта е мек и ковък метал, с изключително добра електро- и топлопроводимост. В неокислено състояние има червеникаво-оранжев цвят, а под влиянието на въздуха се покрива с плътен слой зеленикава патина. Като един от най-широко използваните метали, медта намира широко приложение като проводник на топлина и електричество и като строителен материал. Също така медта влиза в състава и на различни сплави.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.