Характеристиките на металите разкриват широк спектър от възможности за рязането им чрез лазер, а приложенията на готовите изделия на практика са неизброими…

Лазерно рязане на велпапе

В състава на велпапето влизат плоски и дебели слоеве хартия, които са прикрепени към редуващи се нагънати слоеве. Изборът на клиентите на този материал се обуславя от лекотата и еластичността му, благодарение на което той е здрав при ударни натоварвания, температурни изменения и влага. От това следва и приложението му – за съхранение на продукти, с цел да ги предпази от повреди. Освен това хартиената повърхност на велпапето позволява директен печат на изображения.

Image removed.

Лазерно рязане на ABS

Акрилонитрил бутадиен стиренът, или широко познат само като ABS, представлява обикновен термопластичен полимер, в състава на който влизат акрилонитрил, бутадиен и стирен. Материалът съчетава здравина и твърдост, блясък, издръжливост и електрически изолационни свойства. Широко приложение ABS намира в 3D принтирането.

Предимствата му са свързани с високата стабилност и различните възможности за последваща обработка – шлайфане, боядисване, залепване и пълнене. Особено подходящ е за производството на прототипи. Формите на ABS нишките ABS-ESD (електростатичен разряд) и ABS-FR (огнеустойчивост) се използват за производството на електростатично чувствителни компоненти и огнеупорни сглобяеми части.

Екипът ни е на разположение да реализира разнообразни проекти, които изискват лазерно рязане на ABS. Доверете се на нашата експертиза и високо качество на работа.

Лазерно рязане на поликарбонат

Термопластичният полимерен материал е изключително устойчив на удари и се отличава с висока издръжливост на различни атмосферни условия. В процеса на изработката на поликарбоната се поставя специален UV защитен слой, който го предпазва от температури между -40 °С и +120 °С. При определена дебелина поликарбонатът, също така, има и звукоизолационни свойства. Най-често самият материал се произвежда и доставя под формата на плоскости.

Поликарбонатът намира приложение в рекламата и в строителството – индустрии, за които специалистите ни могат да Ви предложат широка гама от иновативни решения.

Машинният парк на Неон.БГ включва лазерна машина от най-ново поколение - CO2 Laser Cutting. Тя има стоманена тръбна конструкция и е оборудвана с хибриден серво мотор. Снабдена е с плъзгащи се релси, които осигуряват гладка и висока скорост по време на работа и спомагат за нейната бързина. Лазерът разполага още със система за контрол на DSP (специализиран микропроцесор за цифрова обработка на сигнали), което позволява свързване с точката на прекъсване и офлайн функции на работа, както и с фокусиращи лещи.

CO2 Laser Cutting реже и гравира различни по големина, дебелина и цвят продукти и намира широко приложение в рекламата, текстилната и пластмасовата промишленост, както и в електрониката.

Image removed.

Лазерно рязане на EVA пяна

EVA пяната е пластмасов разпенващ се материал. Често се използва при опаковането на електроника и хардуерно оборудване поради изключително добрата си удароустойчивост, влагоустойчивост, топлоизолация и антихимична корозия.

Екипът на Неон.БГ е на разположение, за да Ви представи подробно характеристиките на EVA пяната и да отговори на всички Ваши запитвания.

Лазерно рязане на шперплат

Шперплатът е един от най-широко разпространените видове слоеста дървесина, който намира приложение в мебелното производство, опаковките от дървесина и строителството. Може да се използва многократно и има висока устойчивост на напукване, свиване, огъване, както и на натоварване. Шперплатът се изработва от развиван фурнир или блинд, три или повече на брой листове (слоеве), завъртени на 90° и залепени един за друг с фенолови или меланинови лепила, което придава допълнителна якост на платната.

Лазерно рязане на плексиглас

Полиметилметакрилатът, широко познат с търговското си наименование плексиглас, е синтетичен термопластичен прозрачен полимер. Приложенията му са подобни на тези на стъклото, но се използва в сектори, в които се открояват предимствата му, свързани с възможностите за обработка, цената, ефектността и светлопропускливостта. Предпочитан избор е от клиенти, специализирани в леката промишленост, интериорния дизайн и рекламата.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.