В калейдоскопа от дейности, които Неон.БГ развива вече близо 20 години, попада и услугата огъване на ламарина, стомана и поликарбонат.

Огъване на листове дизайнерска ламарина

Дизайнерската ламарина представлява титаниево нитридна сплав с цветно покритие, която се отличава с висока износоустойчивост, гъвкавост, устойчивост на корозия, на ударни натоварвания, на надраскване и др. Както подсказва името ѝ, тя се използва за изработването на декоративни елементи. От друга страна, този тип ламарина е подходящ за реализацията на функционални цели като отопление, звукоизолация, системи за електрическо и механично оборудване. Широко приложима е и в сферата на строителството.

Огъване на листове алуминиева ламарина

Вторият вид ламарина, който ще разгледаме, е алуминиевата, включително и т.нар. просечена. Нейната изработка, която представлява изтегляне на плътна ламарина и впоследствие просичането й, изисква много внимание и многократно повторение на технологичните операции. Крайният продукт е във формата лист с дебелина или руло.

Какво прави просечената ламарина популярна сред клиентите? Те основават избора си на факта, че материалът е изключително олекотен и следователно лесен за обработка. Гъвкавостта на ламарината я прави подходяща за изработка на всякакви конструкции. Друга значима характеристика на просечената алуминиева ламарина е свойството да не задържа лед и сняг и предпазва от подхлъзване и падане.

За услугите, които изпълняваме, ние от Неон.БГ разчитаме на модерно и надеждно оборудване. За огъване на ламарина, стомана и поликарбонат разполагаме с цифров абкант Amada HG1003. Подробна информация за характеристиките на машината можете да видите ТУК.

Image removed.

Огъване на листове рифелова ламарина

Рифеловата (релефна) ламарина представлява сребристобяла алуминиева плоча с релефна повърхност и метален блясък. Широкото приложение на ламарината в строителството и екстериора на домовете се обуславя от нейните свойства – влагоустойчивост, високата устойчивост на корозия, гъвкавост и удароустойчивост.

Богатият опит на екипа ни дава възможност за изработката на изделия от рифелова ламарина за разнообразни обекти. Свържете се с нашите специалисти, които ще Ви предложат най-доброто решение за Вашия проект.

Огъване на листове поликарбонат

Поликарбонатът също е материал, който се радва на широка популярност. Термопластичният полимерен материал е изключително устойчив на удари и е издръжлив на различни атмосферни условия.

При изработката на материала се поставя специален UV защитен слой, предпазващ го от температури между 40 +120 °С. При определена дебелина поликарбонатът дори изолира силния шум. Най-често се доставя във вид на плоскости за целите на рекламата и строителството.

Огъване на неръждаема стомана

Списъкът с приложения на неръждаемата, наричана още широко инокс, е обширен, а за това допринася нейната устойчивост на корозия, която нараства правопропорционално на съдържанието на хром в нея, което е минимум 10.5% от състава ѝ.

В сферата на рекламата материалът се използва за направата на най-различни табели и обемни букви. Този тип стомана често намира приложение като материал за масови домакински съдове и прибори. Екипът на Неон.БГ е на разположение за експертна консултация и изработка на разнообразни и иновативни изделия от инокс.

Огъване на листове нисковъглеродна (черна) стомана

Завършваме днешния обзор с нисковъглеродната (черна) стомана, която представлява сплав от желязо и въглерод. В нейния състав влизат и други легиращи елементи за постигане на определен кристален строеж, структура и физикохимично или механично свойство. Непоцинкованата стомана прави материала неподатлив на корозия. Наред с това нисковъглеродната стомана притежава много добра ковкост и здравина.

Нисковъглеродните сплави се използват най-често в промишлеността и строителството поради ниската си цена и доброто качество. Тази стомана служи за производството на греди, тръби, ъглови профили, листове стомана, профилни настилки и др.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.