Ще реализираме всяка ваша иновативна и креативна идея на базата на дългогодишния ни експертен опит

Шлайфане

Шлайфането е абразивен обработващ процес, който най-често се прилага върху черна стомана и алуминий. Извършва се с помощта на шкурки и дискове, а шлифовъчно колело се прилага като режещ инструмент. Шлайфането се използва широко при производството на инструменти.

Полиране

Целта на полирането е постигане на гладка и лъскава повърхност, постигната с триене или прилагане на химическа обработка, в резултат на която се получава чиста повърхност с огледално отражение. Най-често този процес се извършва върху черна стомана. В материали като метали, стъкла, черни или прозрачни камъни полирането може да намали дифузното отражение до минимални стойности. Реализира се чрез използването на киче и паста.

Темата за заваряването е неразривно свързана с правилата за работа и безопасност, които екипът на Неон.БГ стриктно съблюдава и прилага.

Каската за автоматично затъмняване е важна част от екипировката за заваряване. Нейната цел е да предпази очите от светкавицата на дъгата, както и лицето и шията от заваръчна радиация и искри. Под каската заварчикът задължително следва да постави и предпазни UV очила. Тъй като освен искри заваряването включва и стрелба от разтопен метал във всички различни посоки, е задължително поставянето на топлоустойчиво яке, заваръчна престилка и памучна риза с дълъг ръкав.

Обувките е важно да бъдат от кожа, вместо от синтетични материали. По време на заваряването ръцете са най-близо до дъгата, което означава, че трябва да предпазим максимално ръцете си от наранявания със специални ръкавици. Качествените модели също така са топлоустойчиви и много здрави.

За да се предпази от шума и болките в ушите след работния процес, заварчикът следва да си постави или тапи, или наушници. В допълнение към това по време на заваряването се образуват изпарения и газове, които могат да бъдат опасни за здравето. Затова е важно в помещението да има подходяща вентилационна система. Препоръчително е заварчикът да носи и защитни средства за дишане.

Занитване – стъпки и специфики

Занитването е постоянен процес на свързване, който се прилага с цел механично сглобяване на два или повече твърди компонента. За реализирането му първоначално се пробиват масиви от проходни отвори върху компонентите в предварително определени места. След това, през отворите се вкарват нитове със специфични размери. Диаметърът на пробития отвор на компонентите е по-голям от диаметъра на стеблото, но по-малък от този на главата на нита.

Изпъкналата част на стеблото на нита се премахва с чук, с цел да се получи затваряща глава в противоположната страна на нагряването му. Напрежение – опън или натиск, в зависимост от метода на нитове, помага за плътното монтиране на компонентите. Размерът на силата на натиск, необходима за премахване на изпъкналия край на нита, зависи основно от размера и материала, от който е изработен той. Големината на прилаганата сила или налягане може да бъде значително намалена чрез нагряване на изпъкналия край на нита преди премахването му.

Image removed.

Занитването може да бъде горещо или студено. Какво отличава двата метода?

Когато изпъкналият край на стеблото на нита се нагрява до определена температура преди премахването, то той се нарича горещ нит. Температурата обикновено е между 50% – 70% от точката на топене на нитовия материал. От друга страна, при студеното занитване изпъкналият край на нита може да бъде директно изкован без нагряване, т.е. премахването се извършва при стайна температура.

Екипът ни ще се погрижи за прецизното изпълнение на Вашите проекти. С радост и удовлетворение ние, от Неон.БГ, ще приложим нашата експертиза и създаваните ни в продължение на дълги години умения в реализацията на Вашите иновативни и креативни идеи.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.