Неон.БГ изпълнява услугата лазерно рязане на неметали посредством Helilaser CO2 лазер. Ето и приложенията на материалите.

ABS (акрилонитрил бутадиен стирен) е термопластичен полимер, който има някои от най-любопитните приложения.

ABS пластмасата често можем да срещнем в 3D принтирането. В ролята си на нишка за 3D печат, чрез моделиране на разтопено отлагане, тя е подходящ материал заради високата си стабилност и многообразни възможности за последваща обработка – шлайфане, боядисване, залепване и пълнене, особено при производството на прототипи. Формите на ABS нишките – ABS-ESD (електростатичен разряд) и ABS-FR (огнеустойчив), се използват за производство на електростатично чувствителни компоненти и огнеупорни сглобяеми части.

Популярността си ABS дължи на съчетанието от здравина, твърдост, блясък, издръжливост и отлични електрически изолационни свойства.

Лазерно рязане с надеждно оборудване „под ръка“

Helilaser CO2 лазерът има стоманена тръбна конструкция, хибриден серво мотор, както и плъзгащи се релси, които осигуряват гладка и висока скорост по време на работа. Те спомагат за бързината на лазера. Машината позволява рязане и гравиране на разнообразни по големина, дебелина и цвят продукти. Тя намира приложение в сфери като пластмасовата и текстилната промишленост, електрониката и мн.др.

Поликарбонатът е звукоизолиращ и има висока издръжливост на удари и различни атмосферни условия. Интересен факт е, че при изработката му се поставя специален UV защитен слой, който го предпазва при температури между -40 °С и +120 °С. Тези свойства на поликарбоната му помагат да намери приложение в строителството, рекламната и мн.др. индустрии.

Друг полимер, който Неон.БГ изрязва с помощта на лазер, е плексигласътТой се използва в леката промишленост, интериорния дизайн и мн. др.

Дървото винаги е на мода и има доказани свойства и приложения. Освен него Неон.БГ обработва и шперплат, който е сред най-популярните видове слоеста дървесина в мебелното производство, строителния сектор, както и при изработването на опаковки от дървесина.

Материали за надеждно опаковане

За сигурното съхраняване и транспортиране на широк набор от продукти можем да разчитаме на лекия, но здрав и устойчив на удари, влага и температурни амплитуди материал велпапе. Когато става въпрос за надежден материал за опаковане на електроника и хардуерно оборудване, клиентите на Неон.БГ могат да се възползват от услугата лазерно рязане на ЕВА пяна.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.