Неон.БГ непрекъснато разширява богатото си портфолио от изделия за индустрията и строителството благодарение на разнообразните услуги, които висококвалифицираният ни екип изпълнява. Сред тях е и тази за огъване на листови метали и неметали посредством модерен цифрово управляем абкант. Вижте основните приложения на тези материали, както и кои техни свойства ги правят предпочитани за клиентите.

Високоустойчивият поликарбонат най-често се произвежда под формата на плоскости. Той активно се използва в сферата на строителството, а едно от най-актуалните му приложения е за изработката на предпазни екрани. Те са доказано решение, обезпечаващо нормалното протичане на работния процес в компании, търговски обекти, институции и др. в затворени помещения. Допълнително предимство на поликарбоната е поставянето на специален UV слой по време на производството му, който го предпазва от температури, вариращи от -40 °С до +120 °С. Също така поликарбонатът има способността ефективно да изолира силния шум.

Можете да прочетете за проекта на Неон.БГ за изработка на предпазни екрани от поликарбонат за българския офис на фирма Matrix Global Services.

Неон.БГ обработва и различни видове ламарина

Една от тях е дизайнерската. Както подсказва наименованието ѝ, тя служи преди всичко за изработката на декоративни елементи и е често срещан материал в строителството. Към тези й приложения обаче следва да добавим и функционалните на дизайнерската ламарина за отопление, звукоизолация, в системи за електрическо и механично оборудване. Това, което я отличава, е нейната гъвкавост, устойчивост на корозия, удари и драскотини.

Друг любопитен материал е просечената ламарина (мрежа от метал), която е олекотена и гъвкава и благодарение на това се обработва лесно. Подходяща е за всякакъв тип конструкции. Нещо повече, тя има свойството да не задържа лед и сняг и така се намалява риска от подхлъзване или падане.

Многообразните изделия екипът на Неон.БГ реализира с помощта на абканта Amada HG1003.

Цифровото управление на абкант пресата AMNC 3i създава удобство при оперирането с машината и позволява постигането на прецизна изработка на сложни и разнообразни модели чрез многократно огъване на листовия материал по предварително зададена програма. По този начин се елиминира необходимостта от заваряване на отделните елементи на детайла. Техническите възможности на абкант пресата включват дължина на огъване до 3100 mm и сила на огъване до 1000 kN (100 t).

Често срещана в екстериора на дома и строителството е и рифеловата (релефната) ламарина. Тя също има висока устойчивост на корозия, влага и удари и е гъвкава.

Нисковъглеродната (черна) ламарина намира приложение в промишлеността и строителството благодарение на ниската си цена, високото си качество, здравината и ковкостта си. Крайните продукти от този тип ламарина са греди, тръби, ъглови профили, листове стомана и профилни настилки.

Завършваме обзора на материалите с широко познатата неръждаема стомана. Тя съдържа хром, който благоприятства нейната устойчивост на корозия. Стоманата се използва за изработката на табели и обемни букви, както и на домакински съдове и прибори.

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.