Съвременните технологии са прекият път към усъвършенстването на инженерните разработки – твърдение, което Неон.БГ доказва за пореден път. Новият Fiber лазер, в който дружеството инвестира по-рано т.г., позволи на Неон.БГ да оптимизира организацията на производствените процеси в завода си в столицата. Благодарение на това фирмата има технологичната обезпеченост да произвежда големи серии от иновативната индустриална количка, за която през 2020 г. извърши регистрация на полезен модел в Патентното ведомство на Република България. С характеристиките и функциите на количките за плоскости и заготовки Tough Joe („Здравият Джо“) клиентите на Неон.БГ съвсем скоро ще могат да се запознаят и на живо.

Количката е изработена от лазерно изрязани и прецизно огънати на абкант детайли със сложна форма. Лесно се сглобява и разглобява и е удобна за транспортиране. Tough Joe намира широко приложение в дърво- и металообработващата, мебелната и стъкларската промишленост, в рекламата, както и за организация на складове.

Конструкцията на количката се състои от основа и пирамида

Основата на количката има много подсилващи огъвки, които помагат за издръжливостта й при големи натоварвания, а прибраните в габарита на основата колела осигуряват стабилност и нисък център на тежестта.

Според вида на настилката предлагаме и колела за различни подове за работа във външна и вътрешна среда. Количката има удобна дръжка, а в основата ѝ е интегрирана и система от два елемента в предната и задната броня за закачане на две или повече колички. Системата работи на принципа на гилотината, т.е. при спускането си дръжката заклинва двете колички една за друга.

Моделите на индустриалната количка съвсем скоро ще можете да разгледате в шоурума в производствената база на Неон.БГ на бул. „Ботевградско шосе“ № 348 в София.

Функциите на монтираната към основата пирамида са да бъде подпора на материалите, както и да поддържа плоскостите при транспорт. Свободното и безопасно управление на количката е възможно благодарение на дръжките ѝ. Неон.БГ предлага също аксесоари, които се монтират през отворите на пирамидата. Потребителите могат да поставят рафтове, механизми, както и пет размера кутийки за пренасяне на маломерни изделия или инструменти. А с помощта на клипборд ще организирате ефективно производствените активности и подвижния си склад.