Harmuth произвежда висококачествени системи за фрезоване с ЦПУ от над 20 години. Системите са изцяло проектирани, тествани и произведени в собствен производствен обект на немската компания. Harmuth отдава голямо значение на издръжливостта и дългия експлоатационен живот на всички компоненти, като машините й се отличават с най-съвременен дизайн. Но как да изберете подходящия модел за Вашето конкретно приложение?

Компанията Harmuth предлага три различни основни типа машини, два от които могат да бъдат и във вертикално изпълнение. Подходящата машина се избира в зависимост от материалите, които ще се обработват, скоростите и необходимите функции. Неон.БГ е официален дистрибутор на утвърдения немски производител за българския пазар.

Какви са разликите между различните серии?

Сериите F+Serie, F+Serie Vertikal, Vertiform и Profi-Serie 1 имат стоманена рамка с алуминиев портал и ниско ниво на вибрации. Те се различават една от друга по скоростта на обработка и набора от функции. Тези системи могат да бъдат произведени като обикновена хоризонтална машина или в компактна вертикална версия.

Сериите F+Serie и F+Serie Vertikal са базови машини. В тях е използвана технологията на стъпков двигател ClosedLoop. Функциите на контролера са ограничени в сравнение с тези на машините от серията Profi-Serie 1+2 и Vertiform. Използването на този тип фрезови машини се препоръчва, ако не са необходими високи скорости и широк набор от функции. Те се използват при производството на изделия от пластмаса, рекламни технологии, обработка на алуминий и мн.др.

Машините от серия Profi-Serie 2 представляват цялостна тежка стоманена конструкция и се изработват по поръчка. Profi-Serie 1+2 и Vertiform разполагат с лазерно измерване по всички оси (осова корекция), което е определящо за прецизността им във всички позиции. Vertiform и Profi-Serie 1 са с управление на Beckhoff, като се отличават с много голям набор от функции и високо ниво на функционалност при производството на пластмасови изделия, рекламни съоръжения, обработка на алуминий и др. Машините от Profi-Serie 2 съчетава високи скорости с изключителна стабилност. Препоръчваме тази машина, когато трябва да се произвеждат много тежки или много дълги елементи. Специалната маса предоставя голям брой опции за фиксиране на конструкции за превозни средства, например.

F+Serie/F+Vertikal са машини от базово ниво със стъпков двигател (системи със затворен контур). Машините Vertiform /Profi-Serie 1 са със серводвигатели на Beckhoff и са предназначени за приложни занаяти и промишленост, а машините от серията Profi-Serie 2 са решени конструктивно със серводвигатели на Beckhoff и са предназначени за индустриално приложение.

Harmuth machines

Легенда: х - не се препоръчва | ˅ - препоръчва се |• - ограничена употреба

Можете да се свържете с представители на Неон.БГ на тел.: 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@neon.bg.