Неон.БГ вече разполага с прецизен абкант, модел Amada HG 1003, разработка на водещия японски производител Amada. 
„Новата машина ни дава много възможности за разширяване и подобряване на услугите, които предлагаме. Благодарение на нея вече можем много ефективно да изпълняваме услуги, свързани с конструктивен дизайн, разработка и прототипиране на изделия” - Г-н Трайков, управител.
Новият абкант е доставен от Amada-Германия, дъщерно дружество на Amada Holdings. От Германия са пристигнали и немски инженери, които са обучили екипа на Неон.БГ как да борави с него. След обучението служителите на фирмата получиха сертификат за работа с машината Amada HG 1003“.
Абкантът Amada HG 1003 разполага с 11 оси на управление и 3D софтуер, базиран на програмния продукт Solid Works. 
Възможностите, които дава тази машина, са наистина големи. Благодарение на VPPS софтуера на Amada, клиентите могат да подават за изработка директно 3D файлове на техните продукти. Софтуерът автоматично подготвя чертежите, като препоръчва съответните ножове и призми за прецизно огъване на детайлите.
Като едно от значимите предимства на абканта - едновременно на много работни места, което позволява върху работното пространство да се поставят различни по геометрия ножове и матрици от типа AFH на Amada. Това са нов вид инструменти на Amada, които са с еднакви габарити. Машината може да направи до 99 различни видове прегъвки, без да се налага смяната на инструменти.
Сред специфичните характеристики на абканта Amada HG 1003 е и наличието на функция делта Х, позволяваща позиционирането на сложни детайли с висока точност, както и прецизното серво-хидравлично задвижване. Машината поддържа и функция за автоматично корониране на призмата, активна трета серво-хидравлична помпа, вградени тензодатчици и допълнителни хидравлични цилиндри. Благодарение на тези си характеристики, абкантът може да извършва идеална огъвка по цялата дължина на машината и с лекота осъществява огъвки със заоблена форма с голям радиус.
Неон.БГ разполага и с уред DIGI PRO на Amada, предлаган като аксесоар. С него се извършва верифициране на огъвките, а с помощта на инфрачервен безконтактен порт, необходимите настройки и корекции се правят директно от уреда.
Amada HG 1003 е окомплектована с богата гама оригинални инструменти на компанията, които позволяват боравенето с прецизни детайли, като дължината на огъване достига до 3100 mm. С тази машина могат да бъдат огъвани и детайли от неръждаема стомана, анодиран алуминий, различни дизайнерски ламарини и такива със специфична повърхност, без по повърхността на детайла да остават следи от инструментите.