Рутерно CNC рязане и гравиране на дърво

НЕОН.БГ разполага с оборудване за рязане на МДФ, шперплат и ПДЧ.

 

Инструменти

Разполагаме с голям набор от инструменти за обработка на дървен материал. Всички налични инструменти за дърво можете да видите, като натиснете ТУК. Ако нямаме някой, който е нужен за изработката на вашата поръчка, може да бъде поръчан и доставен в кратък срок!

 

Какво представлява МДФ?

МДФ плоскостите представляват фини дървесни влакна, пресовани при висока температура. Плоскостите имат изключително гладка повърхност, която се образува благодарение на фината консистенция, образуваща се при самия процес на обработка. Материалът е много здрав, не се рони, следователно е подходящ за изработката на много малки детайли, които ще послужат за декорация на продукт. Свойствата, които притежава, са влагоустойчивост, устойчивост към различни гъбички и микроорганизми, което го прави хигиеничен и безопасен материал. Широкото му приложение е свързано най-вече с рекламата, като могат да се изработват продукти от типа на рекламни табели, интериорни декорации, фигури, декоративни пана и сувенири.
 

Какво представлява шперплатът?

Шперплатът е един от най-широко разпространените видове слоеста дървесина. Шперплатът се получава от развиван фурнир или блинд, 3 или повече на брой листове (слоеве), завъртени на 90° и залепени един за друг с фенолови или меланинови лепила, което придава допълнителна якост на платната. Намира приложение в производството на мебели и опаковки от дървесина, както и в строителството. Материалът може да се употребява многократно и има висока устойчивост на напукване, свиване, огъване, както и висока устойчивост на натоварване.

 

Какво представлява ПДЧ?

ПДЧ плоскостите представляват добре пресовани, слепени със специални термореактивни смоли дървени частици, с изключително гладка повърхност и устойчивост. Плоскостите от ПДЧ са по-евтини, по-плътни и по-хомогенни в сравнение с естественото дърво и шперплата. Използват се преди всичко в направата на корпусни мебели и не са подходящи за фина обработка. Поради недобрата си влагоустойчивост употребата на ламинирани ПДЧ плоскости е неподходяща за екстериорни работи и в помещения с повишена влажност. При проникване на влага в материала той се раздува необратимо и губи здравината си, след което се разрушава. По-податливи в това отношение са неламинираните ПДЧ плоскости. Мебелите от ламинирани ПДЧ плоскости могат да запазят добрия си вид и функционалност години наред, ако рядко се разглобяват и сглобяват, пазят се и са защитени от влага.

 

За запитвания и за връзка с нас:

Къде сме? - гр.София, бул. „Ботевградско шосе“ № 348
Нашият имейл - info@neon.bg
Телефони за връзка - 
Лена Симеонова: 0878 25 00 18
Иван Бърдаров:  0879 59 00 00
Работно време - Понеделник - Петък от 08:00 до 17:00 ч.