Занитване

Занитването представлява постоянен процес на свързване, използван за механично сглобяване на два или повече твърди компонента.

- При занитването масиви от проходни отвори първо се пробиват върху компонентите в предварително определени места.

- След това през тези отвори се вкарват нитове със специфични размери.

- Диаметърът на пробития отвор на компонентите е по-голям от диаметъра на стеблото на нитовете, но по-малък от диаметъра на главата на нита.

Принципи на Работа и Безопастност

Оборудване за лична безопасност при заваряване

Каската за автоматично затъмняване е най-важната част от екипировката за заваряване. Целта на каската, на първо място, е да предпази очите ви от светкавицата на дъгата. Другата цел на заваръчния шлем е да предпази лицето и шията ви от заваръчна радиация и искри.

 

Довършителни Процеси след Заваряване

Шлайфане

Шлайфането е абразивен обработващ процес, който използва шлифовъчно колело като режещ инструмент. Практиката на шлайфане е голяма и разнообразна област на производство и производство на инструменти. Може да произвежда много фини покрития и много точни размери.

Шлайфането най-често се използва за черна стомана и алуминий.

Инструменти за шлайфане:

- Шкурки;

- Дискове.

 

STUD Welding/Заваряване с шпилки

Заваряване с шпилки (STUD Welding)

Заваряването с шпилки е техника, подобна на бързо заваряване, при която крепеж или специално оформена гайка се заваряват върху друга метална част, обикновено неблагороден метал или подложка. Гайките за заваряване обикновено имат фланец с малки възли, които се топят, за да образуват заваръчния шев. Заваръчните шпилки се използват в системите за заваряване на шпилки.

 

Можете да разгледате другите типове заваряване, предлагани от нас, като натиснете ТУК.

 

Spot/Точково Заваряване

Точково заваряване/Spot welding

Точковото заваряване (или електро-съпротивително точково заваряване) е вид заваряване с електрическо съпротивление, използвано за заваряване на различни изделия от ламарина, чрез процес, при който контактните метални повърхностни точки се съединяват от топлината, получена от устойчивост на електрически ток. Точковото заваряване обикновено се използва при заваряване на определени видове ламарина, заварена телена мрежа или телена мрежа.

 

МАГ Заваряване (MAG)

Заваряване с метален активен газ (MAG)

Заваряването с метален активен газ (MAG) е процес на газово метално дъгово заваряване (GMAW), който използва топлина, произведена от електрическа дъга, с постоянен ток между консумиращ се метален електрод и детайл, които се топят заедно, за да образуват заваръчен басейн, който се предпазва за формиране на присъединяване.

 

Повече за МАГ заваряването

MAG означава Метал с активен газ.

МИГ Заваряване (MIG)

Заваряване с метален инертен газ (MIG)

Заваряването с метален инертен газ (MIG) е процес на газово метално дъгово заваряване (GMAW), който използва топлина, произведена от електрическа дъга с постоянен ток между консумиращ се метален електрод и детайл, които се топят заедно, за да образуват заваръчен басейн, който се предпазва за формиране на присъединяване.

 

Повече за МИГ заваряването

MIG означава Метален инертен газ.

Subscribe to Заваряване и Крепежи