Фирма НЕОН.БГ ООД  е основана през 2002 година от г-н Георги Трайковс дейност производство на неонови реклами от тук е и името на фирмата.
Много скоро започва да изработва обемни букви, светещи кутии, тотеми и интериорни декори за телевизии.
През 2005 година фирмата инвестира в собствена производствена база, като закупува терен и започва строителството на офис сграда и производствено хале в гр.Петрич. Проекта приключва успешно през 2007 година. През 2010 година изнася производствените мощности в много по- голяма база, в гр.София, бул. „Шипченски проход” 63.
През 2013 година фирмата въвежда софтуер за управление на поръчките. Системата е направена според нуждите на фирмата и създава прецизна организация на поръчките. Организацията се подобрява и е готова да посрещне нови предизвикателства. НЕОН.БГ започва да внася материали и създава склад през 2014 година  с много компоненти в областта на рекламата. Светодиодното осветление е вече силно развито и основно предимство е наличност на качествени LED модули, трансформатори и др. директно от производителите. В края на 2015 и началото на 2016 година компанията е одобрена да изпълни огромна поръчка по ребрандиране на външни реклами за мобилен оператор. Лазер за неметали и машина за автоматизирано производство на обемни букви. Заради доказаното качество в производство и способността на екипа да се справя, фирмата изработва все по- сложни инженерни продукти.
През 2016 година фирмата насочва отново инвестиции към закупуване на нови машини, като става представител и закупува една от най-модерните машини в Европа за обработка на алуминий, плексиглас, композитен материал, мдф и много други материали. Машината е на немската фирма HARMUTH  и е снабдена с множество агрегати. Рутера е с най- модерното управление на PENTA-TEC , което гарантира високо качество на продуктите. Детайлите произвеждани от НЕОН.БГ стават с много високо качество. През 2017 г. е закупена втора машина. През 2017 година НЕОН.БГ започва да произвежда детайли за промишлеността. В рамките на месец фирмата произвежда над 2000 детайла, като вече клиентите често са немски, норвежки  и френски компании.
Старта на 2018 година започва с пускането в производство на прецизен Японски абкант AMADA серия HG с 11 сервоуправляеми оси и 3D софтуер базиран на Solid Works. Годината е много успешна, защото НЕОН.БГ инсталира в производството си и  Fiber лазер снабден с мощен импулсен източник на IPG Photonics. Машината е предназначена за прецизно рязане на метал.
НЕОН.БГ  и операторите получиха сертификати за работа с новите  машини от немски инженери, които ги обучаваха в продължение на няколко месеца. Това позволява развитие на фирмата  в сферата на промишлеността. Възможностите се увеличават и фирмата става по-конкурентноспособна. За да бъде наистина успешна фирма НЕОН.БГ започва работа с консултантска фирма за подобряване на структурата и управлението на компанията. Въведен е бизнес процес обхващащ всички дейности, както и използването на процедури за управление, производство и контрол на качеството. Резултатите не закъсняват и процеса по структуриране продължава успоредно с останалите дейности в компанията. Фирмата разполага с голям набор от съвременно високо технологично оборудване и предлага на клиентите си все повече и по-разнообразни продукти и услуги.
За нас няма производствени граници, ние можем да превърнем в реалност всяка ваша идея. Започваме с дизайн, страхотна 3D реалност, инженеринг, прототипиране и производство. Готови сме да бъдем ваши партньори и да бъдем успешни заедно.